Bogatstvo od 650 miliona
0

Legendarni Tom Brady povukao se nakon što mu je supruga postavila ultimatum

H. H.
Tom Brady i Gisele Bündchen (Foto: Instagram)
Tom Brady i Gisele Bündchen (Foto: Instagram)
Legendarni quarterback i najbolji igrač američkog fudbala u historiji Tom Brady (44) nedavno je potvrdio da odlazi u penziju, a američki mediji su otkrili da se iza toga krije ultimatum koji mu je postavila supruga Gisele Bündchen (41).

Prema američkom časopisu "Ok!" supruga ga je natjerala na taj korak, iako je Bradyjeva želja bila bila da se još uvijek igra.

"Već ga je pokušavala ostaviti kad je Tom igrao za Patriotse. Gotovo svakodnevno, šest godina, tražila je da se povuče. Tom bi govorio jedno, a onda radio drugo. Oklijevao je, a Gisele je postajala sve ljuća. Tom je sve njihove poslove prepustio njoj. Bio je odsutan cijelu sezonu, a i kad bi liga završila, trenirao je s timom, a ona je ostajala kod kuće i brinula o svemu. Također, Gisele je izuzetno samostalna osoba, sa svojom karijerom, ali je morala zanemariti jer nije imala vremena", kazao je za pomenuti časopis izvor blizak porodici Brady.

Situacija je postajala sve teža, zbog čega se njihov brak u posljednje vrijeme čak i pokolebao:

"Za njihove prijatelje bili su nevjerovatno lijep par, ali njima je djelovalo da je njihov život farsa. Imaju zajedničko bogatstvo od 650 miliona dolara, zdravu djecu, fantastičnan dom, uspješne karijere i napravili su sjajan posao promovirajući tu sliku na društvenim mrežama. Ali, daleko od kamera, sve vrijeme su se svađali", otkrio je neimenovani izvor, poentiravši:

"Srećom, on je to shvatio ozbiljno i počeo se mijenjati i dijeliti obaveze. Da nije, moguće je da bi danas bili razdvojeni. Gisele je postavila ultimatum, američki fudbal ili ja", tvrdi izvor časopisa "Ok!".

Gisele, koja se udala za Bradyja 2009., sa suprugom ima dvoje djece: 12-godišnjeg sina Benjamina Reina i 9-godišnju kćer Vivian Lake. Brady je također otac sina Johna Edwarda kojeg je dobio s bivšom suprugom Bridget Moynahan.

Četrdesetčetverogodišnji Brady je karijeru počeo 2000. godine u dresu New England Patriotsa sa kojima je osvojio šest titula prvaka NFL lige.

Prošle sezone je prešao u Tampa Bay i odmah im donio naslov prvaka, a odlučio se povući iako je imao ugovor na još jednu sezonu s Buccaneersima.

Vlasnik je mnogih rekorda među kojima su najviše pobjeda jednog quarterbacka (243), najviše tačnih dodavanja (7.263) i najviše dodavanja za touchdown (624).