Šokirao objavom
140

Legendarni španski golman: Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj

Klix.ba
Santiago Cañizares (Foto: EPA-EFE)
Santiago Cañizares (Foto: EPA-EFE)
Legendarni golman, Santiago Caniziares, uzdrmao je špansku javnost izjavom da Jose Antonio Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj jer je prije kobne nesreće pokazao neodgovoran stav prema vožnji.

Španski nogometaš Jose Antonio Reyes (35) poginuo je jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na cesti između Seville i Utrere, rodnog mjesta preminulog igrača, što je šokiralo čitav nogometni svijet.

Mnogi njegovi bivši saigrači i gotovo svi evropski klubovi oglasili su se putem društvenim mreža pruživši podršku Reyesovoj porodici, no tog mišljenja nije bio i golman Caniziares koji ima potpuno drugi ugao gledanja na ono što de desilo.

"Neprilagođena brzina je neodgovaran stav. U nesreći ima žrtvi osim vozača. Reyes ne zaslužuje počast kao da je bio heroj, ali to ne znači da ne žalim zbog onog što se desilo i da se molim za njihove duše", poručio je Canizares.

Nakon objave na Twitteru, ovaj bivši španski golman izazvao je lavinu negativnih komentara i mnogi su ostali razočarani riječima koje je izgovorio.

Pojedini su mu čak i prijetili, a sigurno je da će ova objava izazvati još puno reakcija u narednim danima.