U sjajnoj formi
23

Legendarni Shearer oduševljen Kolašincem: Bio je spektakularan protiv Southamptona

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Sead Kolašinac (Foto: AFP)
Legendarni engleski napadač Alan Shearer imao je samo riječi hvale za bh. reprezentativca Seada Kolašinca za kojeg je rekao da je odigrao spektakularnu utakmicu u pobjedi Topnika protiv Southamtpona rezultatom 2:0.

Ekipa Unaija Emeryja s dvije pobjede protiv Huddersfielda i Southamptona započela je najbitniji period sezone, a danas će na Emiratesu odigrati još jedan domaći susret, ovaj put protiv Begovićevog Bournemoutha.

Topnici su protiv Southamptona upisali sigurnu pobjedu rezultatom 2:0, a jedan od najboljih pojedinaca tog susreta bio je Sead Kolašinac. Oduševljenje igrama bh. igrača nije krio ni legendarni engleski napadač Alan Shearer.

"Odigrao je odlično na lijevoj strani. Kolašinac je bio sve što je dobro funkcionisalo u ofanzivi Arsenala, omogućio im je širinu i tempo. Bio je konstantan, sve vrijeme je napadao i otvarao prostor saigračima, išao je loptom naprijed, dobro je dodavao, ubacivao se...", rekao je Shearer.

Kolašinac je u prvom poluvremenu stvorio dvije velike prilike za napadača Lacazettea, ali francuski nogometaš ih nije uspio realizovati. Shearer je za bh. igrača rekao da je u meču protiv Southamptona bio spektakularan.

"Sve vrijeme je igrao s ogromnom energijom koja nikako nije opadala i bio je konstantna prijetnja golu Southamptona. Uz sve to, odrađivao je i defanzivne zadatke. Bio je spektakularan", završio je Shearer.

Sjajna forma Seada Kolašinca svakako raduje i selektora reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog koji je rekao da će defanzivac Arsenala sigruno dobiti poziv za naredne mečeve protiv Armenije i Grčke.