Promjene uoči baraža
64

Legendarni Ševčenko stiže s Ukrajincima u Zenicu, dobit će najvažniju ulogu u savezu

D. P.
Ševčenko (Foto: Instagram)
Ševčenko (Foto: Instagram)
Legendarni ukrajinski nogometaš Andrij Ševčenko postat će novi predsjednik Nogometnog saveza Ukrajine, potvrđeno je iz ove zemlje.

Ševčenko je zvanično ostao jedini kandidat za predsjedničku ulogu u Nogometnom savezu Ukrajine. To je objavljeno na zvaničnoj stranici krovne kuće tamošnjeg nogometa.

To znači da će i preuzeti ovu funkciju jer je vrijeme za prijave kandidata isteklo. Ostalo je samo da se njegova nova uloga potvrdi na kongresu Nogometnog saveza Ukrajine koji je zakazan za 25. januar u Kijevu.

Ševčenkovu kandidaturu podržali su svi članovi Izvršnog odbora NS Ukrajine.

Tako će najveći nogometaš u historiji Ukrajine na najvažnijoj poziciji u savezu gostovati u Bosni i Hercegovini već u martu kada se za obje ove države igra vrlo važan meč baraža.

Podsjetimo, BiH i Ukrajina će na Bilinom Polju igrati polufinale baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo. Pobjednik tog duela u finalu baraža igrat će s boljim iz duela Izrael - Island, a samo za jednu od tih ekipa ima mjesta na Euru u Njemačkoj.

Svojevremeno najbolji nogometaš svijeta već je trenirao reprezentaciju Ukrajine. Činio je to u ulozi selektora od 2016. do 2021. godine, a nakon toga radio je i kao trener Genoe. Bez posla je od prošle godine, a sada će se prvi put okušati na tako važnoj poziciji.