Motivacija igračima
59

Legendarni Ronaldo obećao: Nisam došao igrati, ali ću trenirati s ekipom Valladolida

Klix.ba
Ronaldo Luís Nazário (Foto: EPA-EFE)
Ronaldo Luís Nazário (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih nogometaša svih vremena, Brazilac Ronaldo Luís Nazário de Lima, nedavno je postao većinski vlasnik španske ekipe Real Valladolid, a on je obećao da će se ubrzo priključiti ekipi na treninzima kako bi im pokušao pomoći svojim iskustvom.

Odluka Ronalda da kupi većinski dio Valladolida naišla je na izuzetno pozitivne reakcije svjetske javnosti, a on je u izjavi za španske medije kazao da će svojim iskustvom pokušati pomoći igračima u klubu.

Valladolid nakon prvih pet kola ima tri remija i dva poraza, a u posljednjem kolu remizirali su kod Celte u Vigu rezultatom 3:3. Na pitanje novinara da li će se Ronaldo kao vlasnik kluba pojavljivati na treninzima, ovaj Brazilac je rekao da će u dogovoru s trenerom trenirati s igračima.

"Nisam došao u Valladolid kako bi igrao jer nisam u formi. Sigurno je da ću početi trenirati kako bih bio s momcima i kako bi im mogao pomoći. Naravno, sve će to biti u dogovoru s trenerom i ja se iskreno radujem novom izazovu u životu", kazao je Ronaldo.

Priliku za prvu pobjedu Valladolid će imati u sljedećem kolu kada dočekuje Levante, a igračima ovog kluba sigurno neće nedostajati motivacije ukoliko se Ronaldo naredne sedmice barem jednom pojavi na treningu.