Nogomet
6

Legendarni nogometaš Alfredo di Stefano u induciranoj komi

Totalsport
Foto: EPA
Foto: EPA
Legendarni nogometaš Alfredo di Stefano nalazi se u induciranoj komi nakon pretrpljenog srčanog udara. Njegovo stanje je stabilno, ali vrlo ozbiljno.

Jedan od najvećih nogometaša svih vremena je samo dan nakon 88. rođendana pretrpio srčani udar na jednoj od madridskih ulica, u neposrednoj blizini stadiona Santiago Bernabeu. Prevezen je u bolnicu Gregorio Marañon gdje je stavljen u stanje inducirane kome. Djelatnici hitne pomoći koji su stigli na mjesto događaja ustanovili su da Di Stefano ne diše i da mu je srce prestalo kucati, ali su ga uspjeli vratili u život.

Di Stefano gotovo cijelo desetljeće ima srčanih problema, a 2005. mu je ugrađena i premosnica. Lani je također završio u bolnici zbog srčane aritmije, ali je pušten nakon nekoliko sati.

Di Stefano je rođen u Buenos Airesu u kojem je odradio i prve godine profesionalne karijere, igrajući za River Plate. Dvije je godine proveo u kolumbijskom Millonariosu, a 1953. je došao u Real Madrid s kojim je pet puta bio evropski i osam puta španski prvak. Pet puta je bio prvi strijelac španske lige, a u tom je razdoblju dvaput dobio i Zlatnu loptu. Počeo je igrati i za špansku reprezentaciju u čijem je dresu skupio 31 nastup i postigao 23 pogotka.

Bavio se kasnije i trenerskim poslom, a 2000. godine je imenovan počasnim predsjednikom Real Madrida. Šest godina kasnije Real je po njemu nazvao svoj novi trening-centar.