"Vrijeme ne prašta"
55

Legendarni napadač presadio kosu u Turskoj pa opisao zahvat: Nije lako, ali sam spavao

D. P.
Mutu na presadnji (Foto: Instagram/Screenshot)
Mutu na presadnji (Foto: Instagram/Screenshot)
U posljednje vrijeme sve popularnija praksa među slavnim nogometašima je presadnja kose, a sada se još jedan legendarni igrač pridružio "ekipi".

Riječ je o slavnom Rumunu i nekadašnjem napadaču Chelseaja Adrianu Mutuu, kojeg smo nedavno imali priliku upoznati i u Bosni i Hercegovini.

Adrian Mutu (45) trenutno je trener rumunskog Cluja, a tokom prošlog ljeta u Konferencijskoj ligi gostovao je na Grbavici protiv Željezničara kao trener Nefčija iz Bakua.

Slavni Rumun je sada podijelio fotografije s tretmana presadnje kose. Iskoristio je reprezentativnu pauzu, otputovao u Tursku i obavio transplantaciju u jednoj od najpopularnijih klinika za takve zahvate.

"Kosa počinje da ti opada i ne ide više tako. Vrijeme nikome ne prašta. Niste vidjeli kako je na intervjuima kada svjetlost udari u glavu, kako izgleda. Ipak, prošlo je. Nije bilo bolno, spavao sam. Tretman traje tri sata, nije tako jednostavno", poručio je Mutu za turski Fanatik.

Jedan od najpopularnijih rumunskih nogometaša svih vremena tokom karijere igrao je za velikane poput Juventusa, Intera, Chelseaja i Fiorentine. Uprkos tome, svi su svjesni da nije napravio karijeru kakvu je mogao, a problemi s ponašanjem van terena bili su glavni uzrok.

Za reprezentaciju Rumunije odigrao je 77 utakmica i postigao je 35 golova. Karijeru je završio 2016. godine i odmah je postao trener.