Novi izazovi
31

Legendarni Miroslav Klose pronašao prvi samostalni trenerski posao

K. H.
Miroslav Klose (Foto: EPA-EFE)
Miroslav Klose (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni njemački nogometaš Miroslav Klose imenovan je za novog trenera austrijskog Bundesligaša Altacha, što će mu ujedno biti i prvi samostalni trenerski posao u karijeri.

Klose, najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena (16), ranije je radio kao pomoćnik u stručnom štabu Bayerna te reprezetnaciji Njemačke, a u Austriju dolazi po prvo samostalno trenersko iskustvo.

Nakon što je završio igračku karijeru 2016. godine, Klose je odmah uplovio u trenerske vode, a poslije šest godina sticanja iskustva odlučio se za prvi "ozbiljan" iskorak i odlazak u Austriju gdje ga sigurno očekuje izuzetno zahtjevan posao i znatno veća odgovornost od onu koju je ranije imao.

Internet stranica njegovog novog kluba Altacha u jednom trenutku je bila čak i blokirana zbog velikog interesa navijača i sportske javnosti za tu vijest, a službena potvrda bi trebala doći u nedjelju.

Klose je na Svjetskom prventvu u Brazilu 2014. godine postigao 16. gol u karijeri na mundijalima, čime je oborio prethodni rekord Svjetskog prvenstva Brazilca Ronalda. On je također i rekorder Nemačke sa 71 golom u 137 reprezentativnih nastupa.