Slavni komentator
361

Legendarni Milojko Pantić: Zvezda me se nikada nije sjetila, a Sarajevo večeras jeste

N. K.
Legendarni sportski komentator iz Srbije Milojko Pantić večeras je na međunarodnom sportskom simpoziju Simposar dobio nagradu za životno djelo.

Istaknuo je Pantić da je posebno sretan što je priznanje dobio od Sarajlija, ali je istovremeno kritikovao Crvenu zvezdu zbog toga što od njih nikada nešto slično nije doživio.

"U karijeri koja traje već pola vijeka osim Sarajlija danas, niko se nije sjetio da mi uruči neko priznanje. I ostalo je za sva vremena i to nebo koje se otvorilo Zvezdi i tako dalje. Vjerujte nikada u Zvezdi niko nije se sjetio da kaže hvala Pantić zbog onoga što si uradio, a večeras se sjetio Zdravko Mamić. To su pravi sportski ljudi. Ja sam presretan što sam to priznanje dobio od Sarajlija, moje sarajevske raje", rekao je Pantić i dodao:

"Sabahudin Topalbečirević je po završetku one katastrofe u koju su nas uveli nacionalisti svih boja i svih država bivše Jugoslavije pozvao mene i Božu Sušeca da budemo gosti u njegovoj emisiji i da evociramo uspomene na jugoslavenski sport. Od tog trenutka počinje moje druženje s Bahom, a onda me pozvao da mi uruči nagradu za životno djelo. Bio sam oduševljen što se Sarajevo sjetilo. Sarajevo je bilo srce bivše države, srce i duša", rekao je Pantić.