Nesreća u Beogradu
0

Legendarni Ljupko Petrović izazvao stravičan sudar nakon što je vozio u kontra smjeru

N. K.
Petrović izazvao nesreću (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Petrović izazvao nesreću (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Legendarni nogometni trener Ljupko Petrović (76) izazvao je saobraćajnu nesreću na novoj obilaznici oko Beograda, a potom je prebačen u bolnicu. Njemu su konstatovane lakše tjelesne povrede.
Čitavu Srbiju jučer je šokirao snimak na kojem se moglo vidjeti kako se vozač Mercedesa provozao na novoj obilaznici vozeći u kontra smjeru.

Na kraju je i izazvao udes, a srbijanski mediji su kasnije otkrili da je vozač bio trener koji je svojevremeno sa Crvenom zvezdom osvojio Kup evropskih prvaka 1991. godine.

Petrović je vozeći lijevom trakom u kontra smjeru udario u bok automobila marke Chevrolet Aveo kojim je upravljao Ž. K. (63).

Kod oba vozača je rezultat na alkotestu bio 0,00.

Iako je vidio da je ušao u kontra smjer, čuveni trener je nastavio voziti i dalje, dok su ostali učesnici u saobraćaju pokušavali da ga zaobiđu.

Inače, Petrović je 2014. godine trebao preuzeti FK Sarajevo, čak je vodio i jedan trening, ali nikad nije potpisao ugovor. Posao je propao zbog njegove fotografije na društvenim mrežama na kojoj je držao pušku u društvu zločinca Željka Ražnatovića Arkana.