Objasnio svoj stav
545

Legendarni kapiten Hrvatske pozvao Zmajeve da ne igraju utakmicu protiv Rusije

H. H.
Darijo Srna (Foto: Screenshot)
Darijo Srna (Foto: Screenshot)
Sportski direktor ukrajinskog Šahtara Darijo Srna u emsiji "Tribina" u programu Al Jazeera Balkans apelovao je na nogometnu reprezentaciju BiH da ne igra prijateljsku utakmicu protiv Rusije.

Dugogodišnji kapiten hrvatske reprezentacije poručio je da Hrvati sigurno ne bi igrali ovu utakmicu i da se treba uvažavati mišljenje igrača.

"Mislim da se, prema mom mišljenju, ova utakmica ne smije odigrati. Zašto? Zato što je tu upleteno dosta politike. Politika i sport ne smiju ići skupa, ali ovo je slučaj koji je jedinstven. Rusija je izbačena iz svih mogućih svjetskih i evropskih takmičenja", rekao je Srna pa nastavio:

"Žao mi je što sportisti pate, ali pate i sportisti Ukrajine. Šahtar je zbog tog rata izgubio dva doma. Osam godina ne igramo kući, na svom terenu. Vozimo se po Evropi, igramo Ligu prvaka po raznoraznim gradovima. Ja mislim da se treba uvažavati mišljenje igrača. U Hrvatskoj se sigurno ova utakmica ne bi igrala, ako bi se pitalo igrače", rekao je Srna za Al Jazeerinu emisiju Tribina.

Konačan stav Nogometnog saveza BiH oko odigravanja sporne utakmice s Rusijom bit će poznat nakon sjednice Izvršnog odbora koja će biti održana u ponedjeljak 10. oktobra.