Devet prvaka svijeta
0

Legendarni Kaka izabrao svoj idealni tim, izostavio je najvećeg među njima

H. H.
Kaka, Messi i Ronaldo iz perioda dok su dominirali nogometnim terenima (Foto: EPA-EFE)
Kaka, Messi i Ronaldo iz perioda dok su dominirali nogometnim terenima (Foto: EPA-EFE)
Bivši brazilski nogometaš Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaká, izbarao je svoj idealni sastav.

Riječ je o timu koji čine nogometaši s kojima je dijelio svlačionicu i oni s kojima se suočavao, a svakako se ističe izostanak Argentinca Lionela Messija.

Sastav koji je sastavio osvajač Zlatne lopte 2007. i bivši as Sao Paula, Milana i Real Madrida uključuje slavna imena, ali kapitenu Gaučosa nije mjesto u njemu, piše As.

Za golmana, Kaká je izabrao Didu, svog saigrača u Milanu i reprezentaciji Brazila. Na bočne pozicije postavio je dvojicu sunarodnika, Cafúa na desnoj strani i Roberta Carlosa na lijevoj. Italijani Paolo Maldini i Alessandro Nesta su štoperi.

U vezni red je uključio Andrésa Iniestu, Zinedina Zidana i Andreu Pirla, sa kojim je dijelio svlačionicu u Milanu. Svoju idealnu jedanaestorku upotpunio je sa Ronaldinhom, Ronaldom i Cristianom Ronaldom.

U Kakinoj idealnoj postavi nalazi se devet svjetskih prvaka (Dida, Cafú, Roberto Calos, Nesta, Iniesta, Zidane, Pirlo, Ronaldinho i Ronaldo), a među njima devet Zlatnih lopti.

Pet Cristiana Ronalda, dva Ronalda i jedna Ronaldinha i Zidanea, a osam Messijevih Zlatnih lopti nije bilo dovoljno da ga uvrsti u sastav.