Spoj MMA i nogometa
0

Legendarni Habib i Seedorf predstavili do sada neviđeni sportski projekt

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Nogomet i MMA zajedno. Nemoguće? Ne za asove kao što su Habib Nurmagomedov i Clarence Seedorf, koji su, nakon što su se upoznali 2020. godine, stvarajući vezu poštovanja i prijateljstva, danas najavili rođenje projekta pod nazivom "Seedorf Khabib Performance Club".

O čemu se radi? Jednostavno - to je škola nogometa s metodama treninga koje kombinuju nogometne vještine s borilačkim vještinama. Njihova kompanija SK Sports Holding ima sjedište u Dubaiju, ali plan predviđa stvaranje 10 operativnih baza širom svijeta u sljedećih pet godina, te ostvarivanje nekoliko lokalnih partnerstava.

Cilj je promovisati zdrav način života za mlade, ujedno ih naučiti vrijednostima koje karakteriziraju ove dvije discipline.

"Nogomet mi je dao puno, želim se odužiti zajednici što je više moguće koristeći iskustvo skupljeno tokom godina", rekao je Seedorf, koji je prije toga osnovao škole nogometa u Surinamu, Nizozemskoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

"Oduvijek sam bio veliki nogometni fan i uvijek sam se divio Clarenceu kao igraču i kao čovjeku", kazao je legendarni UFC borac Habib, dodavši:

"Namjera ovog projekta nije toliko da poboljšati tehničke i fizičke sposobnosti djece, koliko im pomoći da postanu dobri ljudi", zaključio je Dagestanac.

Habib je oduvijek bio nogometni fan, a osim Cristiana Ronalda, za dobre prijatelje važe mu Karim Benzema i Zlatan Ibrahimović. Habib od ranije gaji veliku ljubav prema nogometu, a deklarisani je navijač Real Madrida.

Bivši igrač Ajaxa, Real Madrida, Intera i Milana Clarence Seedorf nakon okončanja nogometne karijere posvetio se trenerskom pozivu. Kratko je vodio Milan, Shenzhen, Deportivo La Corunu, a bio je i selektor Kameruna.