Pamtite li ga ovakvog?
25

Legendarni Gattuso preuzeo Marseille, na trening stigao neprepoznatljiv zbog kilaže

D. P.
Gattuso deblji no ikad (Foto: Olympique Marseille)
Gattuso deblji no ikad (Foto: Olympique Marseille)
Slavni francuski Olympique iz Marseillea predstavio je Gennara Gattusa za novog trenera, što će mu biti treći tim u "ligama petice" kojeg će voditi.

Legendarni italijanski nogometaš i jedan od najvećih junaka Milana sada će se okušati u francuskom nogometu. Vodio je svoj Milan u Italiji, Valenciju u Španiji, a sada će mu izazov biti da vrati Marseille na pobjedničke staze.

Gattuso (45) naslijedio je španskog trenera Marcelina, koji je prošle sedmice dobio otkaz nakon svega nekoliko utakmica na mjestu trenera Marseillea. Kako je u ovom klubu trenutno zabilježena velika netrepeljivost između uprave i navijača, Španac više nije mogao izdržati.

No, hrabar kao što je bio i nogometaš, Gattuso se upustio u ovaj izazov i već je jutros vodio prvi trening s novim klubom.

Tu se jutros pojavio potpuno neprepoznatljiv. Iako je većina nogometaša sklona dobijanju kilograma nakon okončanja karijere, Gattusu se to dogodilo u veoma kratkom periodu jer je na klupama drugih klubova izgledao znatno mršavije.

Čini se da je legendarni Italijan dobio najmanje desetak kilograma od svog posljednjeg posla, a upravo na tome zasnovani su brojni komentari na društvenim mrežama.

Kada je u pitanju sam posao, Italijan ističe da ga veseli što će raditi u tako velikom klubu sa sjajnim navijačima i ugledom širom Evrope.