Nove kritike
25

Legendarni francuski nogometaš: Neymar igra samo za sebe i nikoga ne poštuje

K. H.
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Neymar (Foto: EPA-EFE)
Legendarni francuski nogometaš Emmanuel Petit iznio je niz optužbi na račun Brazilca Neymara za kojeg je rekao da ne poštuje nikog u PSG-u i da je igrač koji na terenu misli samo na sebe.

Neymar je ljetos tražio transfer u Barcelonu, a kako su pregovori dva kluba u posljednji trenutak propali, bio je primoran ostati u PSG-u i igrati za ovaj francuski klub još minimalno šest mjeseci.

Njegov odnos prema klubu i saigračima mnogi su osudili riječima da je njegovo ponašanje sramotno, a ništa drugačije mišljenje nije imao ni Petit koji je napravio paralelu sa zvijezdama koje su igrale u njegovoj generaciji.

"Igrao sam u generaciji sa Zidaneom i Djorkaeffom, a znali smo da su to igrači koji sami mogu odlučiti utakmicu i mnoge stvari smo im 'gledali kroz prste'. Mi smo prihvatili te igrače onakvim kakvi su znajući da jedan njihov potez može odlučiti utakmicu, a s Neymarom to nije slučaj. Taj čovjek igra samo za sebe", rekao je Petit.

Tu se ovaj legendarni Francuz nije zaustavio, pa je nastavio iznositi optužbe na račun Neymara.

"Samo se stavite u poziciju igrača PSG-a u svlačionici. Mjesecima žive s čovjekom koji je pokazao nepoštovanje prema klubu i navijačima, to je čovjek koji nikog ne poštuje", kazao je Petit.

Neymar je 2017. godine u transferu vrijednom 222 miliona eura prešao u PSG, ali se u ovom klubu nije previše proslavio i trenutno se nalazi na velikom udaru navijača. Moguće je da će Neymar već u januaru napustiti klub i vratiti se u Barcelonu, ali će Katalonci za njegove usluge morati izdvojiti blizu 200 miliona eura.