Doživio srčani udar
25

Legendarni francuski igrač prisjetio se borbe za život na terenu: Bio sam mrtav 12 minuta

H. H.
David Ginola je tokom karijere nastupao i za Newcastle (Foto: Twitter)
David Ginola je tokom karijere nastupao i za Newcastle (Foto: Twitter)
Legendarni francuski nogometaš David Ginola prisjetio se situacije kada je prije pet godina doživio srčani udar tokom humanitarne utakmice, a zahvaljujući brzoj reakciji kolege Frederica Mendyja ostao je živ.

Jučerašnja utakmica između Newcastlea i Tottenhama bila je prekinuta na pola sata nakon što je jednom gledatelju pozlilo na tribinama, a igrači su s terena hitno pozvali ljekare da pomognu jednom od navijača i praktično su mu spasili život.

Sergio Reguilon i Eric Dier, defanzivci Tottenhama, su pokazali sudiji o čemu se radi, te su sugerisali ljekarima da ponesu defibrilator. Navijač je na kraju preživio i stanje mu je stabilno, a dramatične scene sa St. James' Parka podsjetile su stručnog komentatora Sky Sportsa Davida Ginolu na sličnu situaciju u kojoj se našao prije pet godina.

"Bio sam mrtav 12 minuta. Ne možete organizovati utakmice bez posjedovanja defibrilatora. Posjedovanje takve opreme je nešto što bi trebalo biti minimum", kazao je Ginola kojem je također pomogao defibrilator.

Ginola je bio jedan od najboljih francuskih igrača devedestih godina prošlog stoljeća, a u karijeri je između ostalih klubova nastupao za PSG, Newcastle, Tottenham, Aston Villu i Everton.