Zahvalan Bogu za sve
138

Legendarni Franck Ribery završio bogatu karijeru, u penziju je otišao s 25 trofeja

D. P.
Ribery je osvojio Ligu prvaka 2013. godine (Foto: Twitter)
Ribery je osvojio Ligu prvaka 2013. godine (Foto: Twitter)
Proslavljeni francuski nogometaš i legenda minhenskog Bayerna Franck Ribery završio je svoju bogatu karijeru u 39. godini života.

Ribery je na društvenim mrežama objavio tužne vijesti, ali i vijesti koje su se mogle očekivati zbog poznih igračkih godina i najava posljednjih sedmica.

"Lopta je stala. Osjećanja unutar mene nisu. Hvala svima za ovu predivnu avanturu", poručio je Ribery uz riječi zahvale Bogu "Elhamdoulillah".

Posljednji klub u karijeri mu je bila italijanska Salernitana. Prethodno je nosio dresove Fiorentine, Bayerna, Marseillea, Galatasaraya, Metza, Bresta, Boulognea i Alesa.

Najveći trag ostavio je u Bayernu gdje je igrao 12 godina. Za to vrijeme osvojio je čak devet titula prvaka Njemačke, a postao je i prvak Evrope 2013. godine kada je bio jedan od najzaslužnijih za prestižni trofej Lige prvaka.

U reprezentaciji Francuske smatra se legendom sa 81 nastupom. Bio je član čuvene generacije koja je 2006. godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

Ukupno je osvojio 25 zvaničnih trofeja u klupskoj nogometnoj karijeri tako da definitivno može biti ponosan na ostvareno sada kada odlazi u zasluženu penziju.