Stigao na Hvar
29

Legendarni Figo hvalio Hrvate: Imate potencijal za osvajanje Svjetskog prvenstva

N. K.
Luis Figo na Hvaru (Foto: Screenshot)
Luis Figo na Hvaru (Foto: Screenshot)
Čuveni portugalski nogometaš Luis Figo (49) smatra da je Hrvatska jedan od glavnih favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva u Kataru.
Nekadašnji as Barcelone i Real Madrida u razgovoru za Dnevnik Nove TV istakao je da naše komšije imaju potencijal za trijumf u Kataru.

"Hrvatska je potencijalni kandidat za osvajanje Svjetskog prvenstva. Imali ste veliku šansu na prošlom prvenstvu. Mislim da ako radite i nastavite tako i pokušate biti što bolji i bolji kao ostale reprezentacije. Imate odlične igrače. Želim vam svu sreću na narednom prvenstvu", rekao je Figo.

Inače, danas na Hvaru zasjeda Izvršni odbor UEFA-e. Jedan od učesnika među nogometnom elitom koja se okupila u Hrvatskoj je i Figo koji je priznao kako nije prvi put da posjećuje Hvar.

"Uvijek je zadovoljstvo doći nazad na Hvar. Bio sam ovdje tokom ljeta prije nekoliko godina. Sada sam ovdje zbog posla. Pokušavamo uživati u ovom mjestu i biti na važnim sastancima", poručio je Figo.

Podsjetimo, Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. napravila senzaciju budući da je dogurala je do finala u kojem je doživjela poraz od Francuske.

Viceprvaci svijeta sada su u Kataru smješteni u grupi s Belgijom, Kanadom i Marokom.