Već je suvlasnik kluba
12

Legendarni Fabregas završio karijeru, ali ostaje na čelu velikog nogometnog projekta u Italiji

D. P.
Fabregas postaje trener u klubu u kojem je i suvlasnik (Foto: Como FC)
Fabregas postaje trener u klubu u kojem je i suvlasnik (Foto: Como FC)
Legendarni veznjak Arsenala i Barcelone Cesc Fabregas završio je bogatu karijeru, ali će nastaviti s nogometom pošto ostaje na čelu velikog projekta u italijanskom Comu.
Slavni španski veznjak okupio je velikane nogometa u luksuznom italijanskom odmaralištu na jezeru Como, gdje ekipa proslavljenih nogometaša pokušava napraviti projekt i uvesti ekipu u Seriju A. Uz Fabregasa, koji je jedan od suvlasnika kluba, tu je i legendarni Thierry Henry, a u klupskom rukovodstvu je i nekadašnji igrač Chelseaja Dennis Wise.

Fabregas je prošle sezone odigrao 17 utakmica za Como, a sada je završio bogatu karijeru i odmah se posvetio trenerskom poslu. Uz posao suvlasnika kluba, bit će trener drugog tima te šef omladinskih kategorija ove italijanske ekipe.

Slavni Španac karijeru je počeo u Arsenalu gdje je odigrao 303 utakmice, postigao 57 golova i osvojio FA Cup. Bio je kapiten Topnika i tu je etabilirao svoje ime među najbolje veznjake na svijetu.

Barcelona ga je dovela 2011. godine, a tu je proveo tri sezone. Igrao je još za Chelsea, Monaco te posljednji klub Como.

Ono najvažnije, bio je član zlatne generacije reprezentacije Španije za koju je upisao 110 nastupa i bio sastavni dio generacije koja je u četiri godine osvojila dva evropska i jedno svjetsko prvenstvo.