Proslavljeni golman
24

Legendarni Englez objavio kraj karijere, povlači se jer u klubu traže zamjenu

D. P.
Hart u ovosezonskoj Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
Hart u ovosezonskoj Ligi prvaka (Foto: EPA-EFE)
Legendarni engleski golman Joe Hart (36) ozvaničio je kraj bogate karijere, nakon što se aktuelna sezona privede kraju.

Englez, koji je najveći trag ostavio u Manchester Cityju, trenutno igra za Celtic i tu se nada osvajanju titule u škotskom Premiershipu za kraj bogate karijere. Nakon toga, okončat će s profesionalnim nogometom.

"Od juna završavam s profesionalnim nogometom. To je nešto o čemu sam razmišljao već dugo i znam da nema pravog ili krivog vremena za to, ali način na koji ovaj klub funkcionira ima ulogu u svemu. Očito je da se razmatra o golmanskoj poziciji za sljedeću sezonu pa sam shvatio koliko je to važno za klub i donio ovu odluku", poručio je Hart na Celtic TV stranici.

Hart je donio odluku zajedno s trenerom Brendanom Rodgersom i rukovodstvom Celtica u čije je redove stigao 2021. godine i tu osvojio dvije titule prvaka Škotske.

Najveći trag ostavio je u Manchester Cityju u kojem je upisao 348 nastupa i osvojio dvije titule prvaka Engleske, dva FA Cupa, jedan Liga kup. U Škotskoj je osim dvije titule osvojio i tri kup takmičenja.

Za reprezentaciju Engleske Joe Hart je upisao 75 nastupa i bio je dugo jedinica Gordi Albiona. Osim Cityja i Celtica, nastupao je za Tottenham, West Ham, Torino, Shrewsbury, Burnley, Birmingham, Blackpool i Tranmere.