Mido iskren
487

Legendarni Egipćanin optužio Ramosa: Zahvat je bio namjeran, želio je povrijediti Salaha

Klix.ba
Ramos u duelu sa Salahom (Foto: EPA-EFE)
Ramos u duelu sa Salahom (Foto: EPA-EFE)
Jedan od najboljih egipatskih nogometaš svih vremena Mido optužio je defanzivca Real Madrida Sergija Ramosa da je namjerno povrijedio Mohameda Salaha.

Podsjećamo, Salah je u finalu Lige prvaka zbog povrede ramena napustio igru već u prvom poluvremenu, a povredu je doživio nakon duela s Ramosom.

Njegov izlazak znatno je utjecao na igru Redsa koji nakon toga nisu bili ista ekipa na terenu, a nakon meča niz optužbi na račun kapitena Real Madrida iznio je nekadašnji reprezentativac Egipta Mido koji je rekao da ja Ramos s namjerom povrijedio Salaha.

"Zahvat Ramosa nad Salahom je bio namjeran, a njegov cilj je bio da igrač Liverpoola bude povrijeđen. Svako ko poznaje nogomet mogao je vidjeti to, sve se moglo izbjeći da je Ramos na vrijeme sklonio svoju ruku", istakao je Mido, jedan od najboljih epipatskih nogometaša svih vremena.

Real Madrid je savladao Liverpool rezultatom 3:1 u finalom meču, čime su stigli do treće uzastopne titule Lige prvaka, a prema prvim najavama, Salah bi se trebao oporaviti za Svjestko prvenstvo gdje će njegova reprezentacija igrati u grupi s Rusijom, Saudijskom Arabijom i Urugvajem.