Niz blamaža
34

Legendarni Buffon odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeri

Piše: N. K.
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Gianluigi Buffon (Foto: EPA-EFE)
Italijanski golman Gianluigi Buffon (41) sinoć je odigrao jednu od najgorih utakmica u karijeru budući da na njegovu dušu idu sva tri pogotka koje je PSG primio u porazu od Reimsa rezultatom 3:1.

Buffon je prvi pogodak primio kroz noge gotovo iz mrtvog ugla, kod drugog gola je katastrofalno reagovao, dok je u nadoknadi meča nepotrebno istrčao, što je igrač Reimsa iskoristio i zatresao mrežu Parižana.

Legendarni golman je tako nastavio nizati blamažu za blamažom u posljednje vrijeme, baš kao i PSG, koji je sinoć doživio čak četvrti poraz u posljednjih devet mečeva u prvenstvu.

Podsjetimo, prije desetak dana Buffon je za Sky potvrdio kako mu je PSG ponudio nastavak saradnje te da će uskoro pregovarati oko ostanka u Parizu.

Ipak, nakon sinoćnje partije upitno je hoće li Italijan ostati u PSG-u, koji je ove sezone na nevjerovatan način ostao bez kupa, a također je i bizarno ispao od Manchester Uniteda u osmini finala Lige prvaka.

Upravo je trofej evropskog klupskog prvaka ostao neispunjen san Buffona, koji je s reprezentacijom Italije i Juventusom osvojio gotovo sve što se moglo osvojiti.