Životna tragedija
85

Legendarni Brazilac: Ne mogu vam objasniti osjećaj dok bacaš zemlju na kovčeg vlastitog sina

K. H.
Cafu (Foto: EPA-EFE)
Cafu (Foto: EPA-EFE)
Legendarni Brazilac Cafu prije dva mjeseca doživio je tešku porodičnu tragediju kada je njegov 30-godišnji sin Danilo preminuo od srčanog udara dok je igrao nogomet.

Cafu je dva mjeseca nakon sinove smrti prvi put govorio u javnosti, a njegove emotivne riječi jednostavno nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

"Igrali smo protiv prijatelja, pet protiv pet, a moj sin Danilo i ja smo igrali u istoj ekipi. Na pauzi je izašao, a ja sam nastavio igrati ne sluteći šta će se desiti. Tri minute kasnije promijetio sam da se nešto dešava pored terena, izašao sam da vidim šta je u pitanju i vidio sam sina kako leži na travi. Uspaničio sam se, znao sam da je ranije imao problema sa srcem. Pozvali smo Hitnu pomoć i rekli su da stižu za deset minuta. Znao sam da ne možemo čekati, stavio sam ga u automobil i za pet minuta smo bili u bolnici", otkrio je Cafu.

Kada su stigli u bolnicu, Danilovo stanje se dodatno pogoršalo i jednostavno nije bilo načina da ga doktori spase.

"Kada smo došli u bolnicu, stanje mu se pogoršalo, a ljekari su pokušali da ga ožive na raznorazne načine. Nakon sat i po borbe pozvali su me nasamo, a ja sam rekao: 'Ne morate mi ništa reći, znam'... Ustao sam, zaplakao i molio Boga da mi ne uzme dijete", ispričao je Cafu kroz suze, pa nastavio:

"Sahraniti dijete je nešto što nikom na svijetu ne želim da se desi. Svakih pet dana mu idem na grob i još uvijek ne mogu da shvatim šta se desilo. Nisam još skupio hrabrosti da uđem u njegovu sobu. Više ne idem ni na teren gdje se sve desilo. Ne mogu vam objasniti osjećaj dok bacaš zemlju na kovčeg vlastitog sina, znajući da se on više nikada neće vratiti", kazao je ovaj legendarni Brazilac.

Njegov život se nakon Danilove smrti u potpunosti promijenio.

"Plačem dok vozim, nekad pozovem prijatelje samo da se isplačem. Plačem, plačem i plačem, to je jedino što izlazi iz mene", završio je ovu tužnu ispovijest Cafu.

Potresna priča jednog od najboljih desnih bekova svih vremena u veoma kratkom roku prenesena je u gotovo svim medijima, nakon čega je dobio ogroman broj poruka podrške.