Pohvale bh. napadaču
348

Legendarni Batistuta: Roma bez Džeke ne bi stigla do četvrtfinala Lige prvaka

Klix.ba
Edin Džeko (Foto: AFP)
Edin Džeko (Foto: AFP)
Legendarni Gabriel Batistuta kazao je u izjavi za talijanske medije da je Roma napravila pravu stvar što nije prodala Edina Džeku u januaru.

Džeko je tokom zimskog prijelaznog roka povezivan s prelaskom u londonski Chelsea, ali od tog transfera na kraju nije bilo ništa i klub je napustio samo defanzivac Emerson koji, bar za sada, ima slabu minutažu na Stamford Bridgeu.

Batistuta smatra da je Roma napravila pravi potez što nije prodala Džeku u Chelsea i da bez njega ne bi stigli do četvrtfinala Lige prvaka.

"Džeko je dobar igrač i Roma je napravila pravu stvar što ga nije prodala u januaru. Bez njega ne bi došli do četvrtfinala Lige prvaka", kazao je Batistuta.

Nakon toga, on je rekao da je Roma uvijek bila blizu vrha, ali da je problem to što je Juventus prejak za sve ostale klubove.

"Roma je uvijek blizu vrha, ali je Juventus još uvijek prejak za sve ostale", završio je ovaj legendarni napadač.

Džeko je u ovoj sezoni odigrao 37 utakmica za Romu u svim takmičenjima, a postigao je 17 pogodaka. Onaj najvažniji postigao je protiv Šahtara u meču osmine finala Lige prvaka kojim je odveo Romu među osam najboljih ekipa Evrope.