Čuvano u tajnosti
31

Legendarni as Reala nakon što je dobio dijete s Hrvaticom postaje i djed

H. H.
Fernando Hierro i Fani Stipković (Foto: Screenshot)
Fernando Hierro i Fani Stipković (Foto: Screenshot)
Fernando Hierro (55 ), bivši igrač Real Madrida i sadašnji sportski direktor meksičke Guadalajare, proživljava jedno od najslađih poglavlja svog života te će uskoro postati djed, nakon što je prethodno dobio sina.

Legendarni as Reala je u septembru 2023. godine iznenadio svijet vjenčanjem sa hrvatskom novinarkom Fani Stipković (41) na tajnoj ceremoniji.

Veza između Hierra i Stipković nije samo potvrđena pred oltarom, već je krunisana u oktobru najavom rođenja njihovog prvog zajedničkog djeteta, Nicolása Valentína. Par je svoju radost podijelio na društvenim mrežama, izrazivši zahvalnost novom članu porodice.

To nije sve, jer će Álvaro, njegov najstariji sin uskoro postati otac, a Fernando djed. Ova vijest je ljubomorno čuvana i bila je poznata samo uskom krugu ljudi, piše Mundo Deportivo.

Glasine o tome da su Fani i 55-godišnji Fernando u ljubavnoj vezi počele su kružiti krajem 2021. godine, kada su se zajedno pojavili na finalu Davis Cupa.

Ubrzo nakon toga su potvrdili ovu vijest. Hierro je 2019. okončao 28-godišnji brak sa Soniom Ruiz za vrijeme kojeg je s njom dobio sina Alvara i kćerku Claudiju