Stalno prave greške
16

Legendarni Alan Shearer iskalio bijes na engleske sudije: Grozni su, a odluke odvratne

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Legendarni engleski napadač Alan Shearer, iako je to generalno netipično za njega, žestoko je osuo paljbu po arbitrima na Otoku rekavši kako u ovoj sezoni prave previše katastrofalnih grešaka i da su njihove odluke od početka ove sezone "grozne".

Shearer se prvobitno osvrnuo na odluku arbitra Martina Atkinsona da ne dosudi penal Newcastleu protiv Manchester Cityja kada je srušen Fraser, a tu odluku kao i ostale greške od početka sezone nazvao je - odvratnim!

"Bila je to odvratna odluka. Mislim da su sudije bile grozne na ovom meču i ne samo na ovom, grozni su već duže vrijeme. Mislim da ove sezone ima previše katastrofalnih odluka. Nije da bi to utjecalo na rezultat utakmice protiv Manchester Cityja jer su oni fantastičan tim i zasluženo su pobijedili, ali ta odluka je bila smiješna", rekao je Shearer.

Newcastle je trenutno na diobi posljednjeg mjesta u Premiershipu s Norwichem, a oba tima imaju samo po deset bodova, s tim da popularni Kanarinci imaju i utakmicu manje.

BBC je objavio da je tražio komentar sudijske organizacije u Engleskoj nakon ovakvih odluka, ali da su oni odbili komentarisati sve kritike.