Stručnjaci ga savjetuju
50

Legenda Uniteda već deceniju ne može prodati stan, spuštena je cijena za milion i po eura

D. P.
Neville se dugo želi riješiti skupocjenog stana (Foto: EPA-EFE)
Neville se dugo želi riješiti skupocjenog stana (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš Manchester Uniteda Phil Neville ne može pronaći kupca za svoj luksuzni stan iako je tokom 10 godina spustio cijenu za milion i po eura.

Luksuzni stan u centru Manchestera predstavlja "problem" za Phila Nevillea. Legendarni defanzivac tačno 10 godina pokušava prodati svoj skupocjeni stan, ali još uvijek ne može pronaći kupca.

Bivša zvijezda Manchester Uniteda (45) danas radi u američkom timu Inter Miami gdje ga je vlasnik i bivši saigrač David Beckham doveo na poziciju trenera. Tu mu ne ide baš najbolje i zabilježio je najgori rekord lige sa samo dvije pobjede u 12 prvih utakmica.

No, kako živi i radi u Miamiju, a ima luksuznu kuću u Cheshireu vrijednu šest miliona eura, svim silama pokušava prodati stan u Manchesteru.

Iako cijene kuća i stanova u Britaniji rastu, vodeći stručnjak za nekretnine savjetovao je Nevillea da ponovo snizi cijenu stana, prenosi Sun.

Prvobitno, Phil Neville je za svoj skupi stan tražio 4,8 miliona eura. Međutim, danas bi ga prodao za 3,3 miliona i postoji mogućnost da će cijena još pasti.

"Glavni razlog mora biti cijena. Bilo koja nekretnina će se prodati ukoliko ima odgovarajuću cijenu, tako da je to prvo mjesto od kojeg treba krenuti. Dalje, kupci vole kupiti nekretninu od neke slavne osobe tako da bi se trebao promovisati i na međunarodnom nivou. Manchester United ima mnogo navijača širom svijeta", rekao je Jonathan Rolande, stručnjak za nekretnine iz agencije House Buy Fast.

Podsjetimo, Neville je karijeru završio 2013. godine u dresu Evertona. To mu je bio tek drugi klub u igračkoj karijeri pošto je prije toga 11 godina s mnogo uspjeha nosio dres Manchester Uniteda i tu postao legenda osvojivši gotovo sve moguće trofeje u svijetu nogometa.