Najveći trofeji su tu
0

Legenda Srbije Bane Ivanović u rodnom gradu napravio muzej od kojeg zastaje dah

D. P.
Bane Ivanović osvojio je najveće trofeje u klupskom nogometu (Foto: Screenshot)
Bane Ivanović osvojio je najveće trofeje u klupskom nogometu (Foto: Screenshot)
Legendarni srbijanski nogometaš Branislav Bane Ivanović živi daleko od svijeta nogometa nakon što je završio bogatu karijeru, a sada je odlučio otvoriti vrata svog doma i pokazati kako izgleda impresivna kolekcija priznanja zarađenih u karijeri.

Ivanović je u svojoj Sremskoj Mitrovici odlučio napraviti privatni muzej. Tu je napravio prostoriju u kojoj ima nepreglednu kolekciju dresova koje je dobio u razmjenama s protivničkim igračima.

Najimpresivnije izgleda kolekcija pehara i trofeja. Igrajući prvenstveno za Chelsea osvojio je najveće trofeje u svijetu nogometa. Tu je i onaj namijenjen prvaku Evrope, kao i tri titule Premier lige te titula prvaka Evropske lige.

Osvajao je trofeje i u Rusiji te je došao do broja od 16 internacionalnih trofeja čime se malo ko na ovim prostorima može pohvaliti. Sve to je odlučio spojiti u jednu sobu od koje zastaje dah svim nogometnim fanaticima.

Snimak muzeja ostavio je veliki utisak na nogometne fanove. Na početku snimka vidi se velika drvena ikona, a posebno mjesto zauzeo je dres Srbije kojeg je nosio dok je bio kapiten svoje reprezentacije.

Osim toga, muzej je bogat različitim relikvijima iz njegove karijere poput kapitenskih traka, individualnih nagrada i suvenira.

Inače, Ivanović je karijeru završio tokom ljeta prošle godine. Posljednji klub u karijeri bio mu je West Bromwich Albion, a prije toga igrao je za Chelsea, Zenit, Lokomotiv Moskvu i nekoliko klubova u svojoj Srbiji.