Umjesto Milojevića
18

Legenda se vraća u klub: Dejan Stanković novi trener Crvene zvezde

K. H.
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE)
Dejan Stanković (Foto: EPA-EFE)
Proslavljeni srbijanski nogometaš Dejan Stanković novi je trener Crvene zvezde, tvrde tamošnji mediji.
Srbijanski Blic objavio je informaciju da je Stanković prihvatio ponudu Crvene zvezde u srijedu naveče te da će on biti zamjena za Vladana Milojevića koji je s velikim uspjehom trenirao Crveno-bele.

Podsjećamo, Milojević je odbio produžetak saradnje s Crveno-belim do 2022. godine i odlučio je napustiti klub iz Beograda nakon dvije i po godine provedene u prijestolnici Srbije.

Stanković je bio član Crvene zvezde od 1992. godine kada je kao omladinac stigao u ovaj klub, a debi u dresu kluba iz Beograda imao je 1995. godine, da bi tri godine nakon toga pojačao Lazio.

Ovo je Stankoviću ujednu biti i debi na trenerskoj poziciji, a u proteklom periodu on je, pored rada na dobijanju UEFA-ine profesionalne licence, predano radio i na formiranju mladih igrača i organizovanju nogometnih kampova.

Stanković je 2017. godine promovisan u zvaničnog savjetnika predsjenika UEFA-e, Aleksandra Čeferina, zadužen za sektor razvoja nogometa i talenata u uzrastu od 14 i 15 godina.

Crvena zvezda je trenutno prva na tabeli srbijanske Super lige sa 55 osvojenih bodova, čak 11 više od Partizana koji je na drugom mjestu.