Tri mjeseca zatvoren
15

Legenda Newcastlea završila karijeru zbog karantina: Ne vodim normalan život već dugo

D. P.
Taylor je šest puta bio u dvosedmičnom karantinu (Foto: Twitter)
Taylor je šest puta bio u dvosedmičnom karantinu (Foto: Twitter)
Legendarni nogometaš Newcastlea Steven Taylor završio je karijeru jer više ne može podnijeti izolaciju i mjere prevencije protiv korona virusa kroz koje sportisti prolaze.

Taylor (35) jedna je od najvećih modernih legendi Newcastlea. Iskusni defanzivac bio je član Svraka 13 godina i tu je upisao nešto manje od 300 nastupa.

Ovaj stoper je trenutno član Wellington Phoenixa u australskoj A ligi, ali više nije mogao podnijeti karantin u kojem je proveo ukupno tri mjeseca.

"Porodica mi je važnija od nogometa. Sama pomisao na to da moram mijenjati lokaciju i ponovo se izolovati... Lockdown me zadesio na kraju sezone, a onda sam dan poslije toga morao ponovo u karantin", rekao je Taylor.

Nogometaš rođen u Londonu odlučio se vratiti u Englesku i posvetiti se porodici.

"Čini se kao da me karantin pratio svuda. Nisam iskusio čari normalnog života već dugo. Uzbuđen sam zbog novog perioda u mom životu koji me čeka kada se vratim porodici u Britaniju", dodao je Taylor.

Generalni menadžer Wellington Phoenixa David Dome podržao je ovu odluku Taylora.

"Šest puta je bio u karantinu, što znači da je tri mjeseca bio sam u hotelskoj sobi. To se odražava na osobu", istakao je Dome.