Nezadovoljan kritikama
14

Legenda minhenskog Bayerna: Joshua Kimmich je Greta Thunberg njemačkog nogometa

F. Z.
Mehmet Scholl (Foto: EPA-EFE)
Mehmet Scholl (Foto: EPA-EFE)
Legendarni nogometaš minhenskog Bayerna Mehmet Scholl kritikovao je desnog beka ekipe iz Bavarske Joshuu Kimmicha i poručio mu da je "Greta Thunberg njemačkog nogometa".

Prošle godine Kimmich je stao u odbranu Manuela Neuera, a nakon otkaza Niki Kovaču poručio je da ekipa mora napredovati. Prošlog mjeseca rekao je kako Bayern treba biti ažurniji tokom transfer roka kako bi zamijenio povrijeđene nogometaše.

Česte kritike na račun kluba nisu se mnogo svidjele Schollu.

"Joshua Kimmich je Greta Thunberg njemačkog nogometa. Uvijek ima nešto da kaže... Naravno, treba ga podstaći da bude vođa i njegove igre su zaista dobre. Međutim, gdje sve to ide? On još uvijek nije Schweinsteiger", rekao je Scholl.

Svoj komentar dao je i trener lidera njemačke Bundeslige - Hansi Flick.

"Mehmet i ja često razmijenimo ideje i mislim da je naš dijalog dobar. To je njegovo mišljenje sada, ali ne slažu se uvijek svi s njim. Za nas je Joshua važan nogometaš. Ima važnu poziciju u klubu, a ja volim igrače koji kažu svoje mišljenje i koji su vođe. On je na pravom putu i veoma sam zadovoljan njegovim razvojem", rekao je Flick.

Scholl je dres Bayerna nosio od 1992. do 2007. godine. Prvak Njemačke bio je devet puta, Kup je osvajao pet puta, UEFA Cup jednom i Ligu prvaka jednom.