Ne uklapa se
10

Legenda Liverpoola bez dlake na jeziku: Thiago je jedan od najprecjenjenijih igrača u Evropi

K. H.
Dietmar Hamann (Foto: EPA-EFE)
Dietmar Hamann (Foto: EPA-EFE)
Legenda Liverpoola Dietmar Hamann žestoko je kritikovao veznjaka Redsa Thiaga Alcantaru rekavši da je on jedan od najprecjenjenijih igrača u evropskom nogometu i da, kada je to potrebno, ne vidi se na terenu.

Hamann je uz to kritikovao i još jednog veznjaka Liverpoola - Keitu, a pohvalio je Hendersona rekavši da je on veliki radnik i igrač koji Redsima može napraviti razliku.

"Ne razumijem 'hype' u vezi s Thiagom. Za mene, on je jedan od najprecjenjenijih igrača u evropskom nogometu. Kada stvari idu kako treba i kada imate posjed, on je dobar igrač, ali kada je stvarno bitno, onda ga ne vidite na terenu. Keita je također razočarenje, dok je Henderson veliki radnik. Liverpoolu je potreban igrač koji može napraviti razliku i donijeti timu nešto dodatno", rekao je Hamann.

Mediji u Engleskoj podsjetili su da ovo nije prvi put da Hamann kritikuje Thiaga i da je isto to uradio sredinom prošle sezone kada je rekao da Liverpool s ovim veznjakom izgleda gore na terenu.

"Liverpool je imao veliki posjed lopte već neko vrijeme i uvijek je pronalazio način da probije protivničku odbranu. Dinamika tima se promijeni kada je Thiago u igri i to na gore. Thiago usporava igru i zapravo ne igra na način na koji Liverpool igra. U prošlosti je Klopp imao vrijedne, neumorne igrače koji nisu bili nadareni kao Thiago, ali su donosili loptu do Manea i Salaha", rekao je tada Hamann.

Thiago je za 22 miliona eura prešao iz Bayerna u Liverpool, a u karijeri je još igrao za Barcelonu.

S druge strane, Hamann je u Liverpoolu igrao od 1999. do 2006. godine, a s ovim klubom je u čuvenom finalu u Istanbulu osvojio Ligu prvaka.