Uzburkao javnost
242

Legenda ex-Yu nogometa tvrdi: Modrić je tri klase lošiji od Pižona, Ronaldo je nikakav igrač

H. H.
Milko Đurovski je  prešao iz Zvezde u Partizan (Foto: Mondo.rs)
Milko Đurovski je prešao iz Zvezde u Partizan (Foto: Mondo.rs)
Legendarni jugosloveni nogometaš Milko Đurkovski zaprepastio je mnoge izjavom da je Luka Modrić tri puta lošiji igrač od nekadašnjeg njegovog saigrača iz Zvezde Vladimira Petrovića Pižona.

Poznat kao pravi buntovnik i boem, nikada se nije libio otvoreno iznijeti svoje mišljenje, pa je na pitanje kako gleda na Luku Modrića kao vjerovatno najboljeg igrača svih vremena s ovih prostora, kazao:

"Modrić ne može da se mjeri sa Pižonom uopšte. Pižon je za tri klase bolji od njega. Kad gledam te igrače ne znam šta ljudi vide u njima. Niko ne gleda realno. Svi po komandi imaju identično mišljenje, kao da im neko kaže da to mora tako. Ja sam drugačiji", kazao je Đurovski koji je važio za jednog od najvećih talenata u bivšoj državi, ali nikada nije ispunio potencijal.

"Ja sam bio igrač koji zna koliko zna. Sve sam ti rekao. Ako sam puno trčao bio sam umoran i onda nisam nizašta. A ovi koji ne znaju, normalno je da moraju trčati. Ja kad dobijem loptu probam nešto da napravim. Stanem, odmorim i idem dalje. Svako igra ono što zna. Šta ja ima da trčim kad dam gol, dva. Kad dobijem loptu, samo vidim gol i najkraćim putem probam da dođem do njega. Za mene je Ronaldo nikakav igrač. Ako je nespreman, nema pojma, a Messi je majstor koji može da igra do 50. godine", izjavio je Đurovski za Glas Sprske.

Đurovski je karijeru počeo u Crvenoj Zvezdi, odakle je 1986. godine prešao u redove najljućeg rivala Partizana i uzdrmao cjelokupnu jugoslovensku javnost.

Nekadašnji selektor Jugoslavije Ivica Osim rekao da ga više neće zvati u reprezentaciju jer pretrči manje od pomoćnog sudije, a u karijeri je pored Zvezde i Partizana igrao za nizozemski Groningen.

U dresu reprezentacije Jugoslavije odigrao je šest utakmica i postigao dva gola.