Čudna primjedba
6

Legenda Bayerna kritikovala Terzića, trener Dortmunda ironično odgovorio

H. H.
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić (38) je porijeklom iz BiH (Foto: EPA-EFE)
Trener Borussije Dortmund Edin Terzić (38) je porijeklom iz BiH (Foto: EPA-EFE)
Bildov nogometni ekspert Mehmet Scholl (50) kritikovao je trenera Borussije Dortmund Edina Terzića (38) u svom programu "Jetzt geht Scholl", ali vrlo brzo je dobio odgovor.

Nekadašnji legendarni nogometaš Bayerna i njemačke reprezentacije kritikovao je Terzićeve analize utakmica i način na koji ih interpretira, istakavši da su šablonske i suhoparne.

"Nema puno suštine u njegovim riječima. To je kao da kažete da će sunce zaći sutra. Njegova analiza je nematerijalna. Način na koji govori nije razumljiv. Priča o 'kutiji', umjesto o kaznenom prostoru", kazao je Scholl, a potom je uslijedio i odgovor Terzića.

"Kad bih se bavio onim što ljudi govore o meni koji me ne poznaju tako dobro, onda mi to ne bi pomoglo", rekao je Terzić na konferenciji za novinare, dodavši da je siguran da Mehmet Scholl prije sedam dana nije ni znao njegovo ime.

"Prvo i najvažnije, mislim da je zaista super što me poznaje. Čitao sam i knjigu o njemu. Ipak, nikada ne bih pretpostavio da ga znam", dodao je pomalo ironično Terzić.

Predsjednik Borussije Dortmund Hans-Joachim Watzke (61) također je komentirao Scholovu izjavu.

"Ako se Mehmet Scholl smatra najboljim analitičarom, postavlja se pitanje zašto to još nije vidio nijedan klub", oštar je bio prvi čovjek Milionera.

Borussiju iz Dortmunda već sutra čeka utakmica 2. kola Njemačkog kupa u kojoj će gostovati Eintrachtu iz Braunschweiga.