Pretučena nogometašica
18

Legenda Barcelone na ispitivanju zbog indicenta u kojem je pretučena nogometašica PSG-a

D. P.
Diallo, Abidal i Hamraoui (Foto: Twitter)
Diallo, Abidal i Hamraoui (Foto: Twitter)
Legendarni nogometaš Barcelone Eric Abidal će biti ispitan zbog postojanja sumnje da je učestvovao u velikom skandalu koji je potresao francuski nogomet nakon kojeg je pretučena igračica Kheira Hamraoui.

Prošle sedmice francuski mediji objavili su šokantne vijesti o tome da je nogometašica PSG-a Aminata Diallo naručila brutalno premlaćivanje saigračice Kheire Hamraoui. Prve informacije govorile su o tome da je razlog konkurencija u timu.

Hamroui je prevezena u bolnicu zbog povreda ruku i nogu nakon što su je dvojica izvršitelja ovog djela izvukla iz automobila nakon klupske večere.

No, The Times donosi nove informacije. Naime, u vezi ovog skandala bit će ispitan Eric Abidal jer se njegovo ime veže za sam slučaj.

Naime, otkriveno je da je SIM kartica u Kheirinom telefonu bila na ime Erica Abidala, a Le Parisien navodi da bi i preljub mogao biti razlog incidenta. Navodno, Abidal i Hamroui imaju odnos koji je veći od prijateljskog, a to bi značilo da bi Aminata Diallo, saigračica na koju se u startu sumnjalo, bila oslobođena optužbi.

U međuvremenu, Diallo je puštena iz pritvora i vratila se redovnim aktivnostima.