Ozbiljne optužbe
21

Legenda Barcelone duguje kćerki 90.000 eura: Na rubu je siromaštva, a on živi u luksuzu

S. G.
Legendarni kamerunski nogometaš Samuel Eto'o našao se u velikim problemima zbog otužbi o navodnom neplaćanju alimentacije svojoj kćerci

"Duguje svojoj kćerki više od pet godina uzdržavanja i prkosi pravdi. Ona živi na rubu siromaštva, dok on živi u luksuzu", Fernando Osuna, rekao je advokat Eto'ove kćerke.

Kako piše El Diario de Sevilla, Eto'o dužan je 90.000 eura alimentacije nakon što je u februaru 2022. Erika do Rosario Nieves (22) zvanično priznata kao kći bivšeg nogometaša.

Eto'o je svojevremeno već bio osuđen na godinu i deset mjeseci zatvora zbog poreznog prekršaja te novčano jer nije plaćao alimentaciju drugoj izvanbračnoj kćerki.

Sa suprugom Georgette je zajedno još od 2007. godine. Imaju dvoje djece, dok nogometaš iz ranijih veza ima još četvero.

Među njima je i spomenuta Erika koja nakon nekoliko odbijenica Kamerunca da ode na DNK testiranje ipak uspjela dokazati da joj je otac te je dobila alimentaciju od 1400 eura mjesečno koja nikada nije plaćena.

Rođena je 1999. godine nakon kratke afere Eto'oa i njezine majke koja tvrdi da joj je bivši nogometaš, kada je saznao da je trudna, optužio da se pokušava obogatiti pa prijetio prekidom trudnoće.