Postavio sulud zahtjev
14

Legenda Barce napala najskupljeg igrača kluba u historiji: U moje vrijeme čistio bi kopačke

H. H.
Stoičkov je poručio da Dembele ne razumije šta je Barcelona (Foto: Twitter)
Stoičkov je poručio da Dembele ne razumije šta je Barcelona (Foto: Twitter)
S obzirom da se čini da je odnos između Barcelone i Ousmanea Dembelea nepopravljiv, legendani as Katalonaca Hristo Stoičkov je pokrenuo oštar napad na 24-godišnjaka, optužujući ga da nikada nije razumio klub.

Sportski direktor Barcelone Mateu Alemany najavio je u četvrtak da će Dembele biti prodan u januaru nakon što je odbio potpisati novi ugovor, a sam igrač je uzvratio objavom na društvenim mrežama u kojoj se navodi da neće podleći ucjenama.

Bila je to ružna epizoda, u to nema sumnje, ali Stoičkov vjeruje da je igrač kriv za cijeli problem.

"Ako ne želite da budete u Barceloni, barem nemojte okaljati grb. U moje vrijeme čistio bi kopačke," rekao je Stoičkov za TUDN, dodavši:

"Čestitam Xaviju što ga nije pustio u svlačionicu, jer ta svlačionica zaslužuje poštovanje i ima 121 godinu historije. Gospodine Laporta, otvorite vrata. Pustite ljude koji ne osjećaju boje kluba idu. Dembele nikada nije shvatio šta je Barcelona. Ja kao stranac uvijek sam se trudio da saznam šta je klub, učeći o vremenima Kubale, Carrascoa, Linekera, Josea Mari Bakera i Julija Salinasa", kazao je legendarni Bugarin.

Dembele, najskuplji nogometaš u historiji Barcelone ima ugovor do kraja sezone, a za potpis novog ugovora tražio je 40 miliona eura bruto plate i još 20 miliona bonusa, što su u Barceloni kategorički odbacili.

Podsjetimo, Katalonci su Dembelea iz Borussije Dortmund 2017. godine doveli za 135 miliona eura, ali je u Barceloni u četiri i po godine sve razočarao.