La Liga
0

Leganes u otvorenom meču savladao Sevillu

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Leganesa savladala je Sevillu u prvom meču nedjeljnog programa 29. kola španske La Lige, a oni su na svom Municipal de Butarque stadionu upisali pobjedu rezultatom 2:1.

Prvu priliku na meču imali su domaći igrači u osmoj minuti, međutim udarac Amarbata iz dobre pozicije izblokirali su gostujući igrači da bi u 24. minuti prvu priliku za Sevillu imao Sarabia, no Cuellar mu je odbranio udarac.

Pred sam kraj prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti Leganes je stigao u vodstvo. Bustinza se najbolje snašao u kaznenom prostoru gostiju iz Andaluzije i loptu glavom šalje u mrežu za vodstvo od 1:0.

To je bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u 69. minuti Eraso postiže drugi pogodak za Leganes te je tim golom gotovo pa odlučio pitanje pobjednika. Sevilla je u 84. minuti nakon drugog žutog kartona Rojasa ostala s igračem manje, a u samom finišu postigli su utješni pogodak preko Layuna za konačnih 2:1.

Ovim porazom, Sevilla je ostala na petoj poziciji sa 45 osvojenih bodova, dok je Leganes skočio na 12. poziciju i na svom kontu ima 36 osvojenih bodova.