Odlazi iz Evertona
17

Leeds bi u posljednjim danima prijelaznog roka mogao dovesti Muhameda Bešića

Klix.ba
Muhamed Bešić (Foto: EPA-EFE)
Muhamed Bešić (Foto: EPA-EFE)
Budućnost veznjaka reprezentacije BiH Muhameda Bešića u Evertonu još uvijek je neizvjesna, a prema posljednjim informacijama s Otoka, interesovanje za njegove usluge pokazao je Leeds United.

Bešić je prošlu polusezonu proveo na posudbi u Middlesbroughu s kojim nije uspio dohvatiti Premiership, a nakon povratka s posudbe bilo je mnogo opcija gdje će nastaviti karijeru.

Ipak, kako se kraj prijelaznog roka bliži, tako je za Bešića sve manje vremena za promijenu sredine, a posljednji u nizu koji je pokazao interes za njegov potpis je Leeds United. Ovaj klub je pred početak sezone predstavio Marcela Bielsu kao novog menadžera kluba, a u prvom kolu upisali su pobjedu protiv Stokea rezultatom 3:1.

Leeds je 2001. godine igrao polufinale Lige prvaka, nakon čega je uslijedio veliki pad i ispadanje u niži rang, a od tada se nikada nisu vratili u društvo najboljih i upravo to je cilj nove uprave. S Bešićem kao pojačanjem, šanse za takvo nešto bi sigurno bile još veće.

Prijelazni rok u Engleskoj traje do četvrtka, 9. augusta, do 17:00 sati.

Bešić je u Everton stigao 2014. godine nakon što je sjajno odigrao Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a četiri godine nakon toga ne nalazi se u planovima novog trenera Silve koji ga nije koristio ni u jednoj prijateljskoj utakmici.