Zbog niza povreda
1

Ledley King objavio kraj karijere

Totalsport
Ledley King (Foto: AFP)
Ledley King (Foto: AFP)
Jedan od najperspektivnijih engleskih odbrambenih nogometaša 31-godišnji Tottenhamov stoper Ledley King, u četvrtak je objavio da se povlači u penziju.

Obećavajuća karijera podlegla je napokon čitavoj seriji povreda posljednjih godina, prije svega zbog hroničnog problema s koljenom.

"U Tottenhamu sam od malih nogu, uvijek sam ga smatrao svojim klubom i teško bi mi samog sebe uopće bilo zamisliti u dresu neke druge ekipe", rekao je King za Tottenhamove službene internetske stranice.

"Pokušavao sam oduvijek doprinositi klubu na njegovu putu povratka u vrh engleskog nogometa, gdje mu je po svemu i mjesto. Želio bih se svima u klubu, a posebno navijačima, zahvaliti na svim ovim godinama apsolutne podrške. Nažalost, povrede i nemogućnost treniranja, napokon su moju karijeru doveli do kraja", rekao je nogometaš koji je s Tottenhamom osvojio Liga kup 2008. godine, dok je za englesku reprezentaciju sakupio 21 nastup.

King će nastaviti svoj angažman u i oko svog jedinog kluba, premda zasad nije poznato u kolikoj mjeri i na koji način konkretno.