Semir Štilić
0

Lech kao samo jedna od stepenica ka vrhu

Sarajevo-x.com
Nekadašnji 'play maker' Željezničara, koji trenutno igra za ekipu Lecha iz Poznanja, Semir Štilić, otkrio je za list "Dziennik" kakva je njegova trenutna pozicija u Poljskoj te odgovarao na pitanja o šansama Lecha da se probije u Kupu UEFA.

"Idem korak po korak. Iz bosanske lige sam došao u poljsku tražeći bolje. Doći će vrijeme i za naredni korak. Lech je samo dio puta", priznaje Štilić.

Igru ovog fudbalera dosad su posmatrali skauti velikih klubova kao što je Bayern iz Minhena, Celtic iz Glasgowa, te Arsenal, a želja mu je da igra sve bolje i da se s klubom jednog dana plasira u Ligu prvaka.

Na pitanje novinara Macieja Henszela o ozbiljnosti ponude koju je dobio iz škotskog Celtica, Semir je odgovorio: "Moram priznati da je to bila odlična ponuda. Ipak, klubovi se nisu mogli dogovoriti o visini transfera. Čak ni ja ne znam o kolikoj je cifri bilo riječi. U ovom momentu ta priča je završena. U narednih pola godine moja situacija se neće mijenjati, ostajem u Poljskoj."

Iako je imao šansu da ode u Škotsku, ali se taj prelazak nije realizovao, mladi Štilić priznaje da to za njega ne predstavlja tragediju.

"Ljudi zaboravljaju da mi je tek 21 godina. Ključno je da se nastavim razvijati i da budem zdrav, a ponude će onda sigurno pristizati", uvjeren je Semir koji ima dobar osjećaj i kad je u pitanju nastup za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"U posljednjih šest mjeseci sam dokazao da mogu igrati na internacionalnom nivou. Zato nestrpljivo čekam da me pozove Miroslav Blažević", poručio je perspektivni fudbaler koji je nedavno proglašen jednim od najboljih mladih igrača naše zemlje, te omogućio da se za poljski klub pročuje i u BiH.

U intervjuu za poljske novine, Štilić se našalio i na temu sastava Lecha u kojem ima Srba, Makedonaca, a nedavno je pristigao i jedan Hrvat.

"Ponekad se šalimo da nam još samo treba jedan Slovenac pa da imamo jugoslovensku koloniju", kaže igrač kojeg s ekipom Lecha čeka Kup UEFA i borba u poljskom prvenstvu.

"Mislim da je oboje jednako važno. Ipak, za mene više vrijede dobri nastupi u Evropi. Mislim da će utakmica protiv Udinesea biti dobra, samo trebamo hrabro odigrati", poručio je Štilić.