Promjene na Nou Campu
11

Le Parisien donosi ekskluzivu: Rabiot dogovorio s Barcelonom, Rakitić odlazi iz kluba

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Francuski nogometaš Adrien Rabiot postigao je usmeni dogovor s Barcelonom i od naredne sezone će postati igrač katalonskog kluba, saopćio je danas Le Parisien.

Prema pisanju ovog francuskog lista Rabiot i Barcelona postigli su dogovor kada je u pitanju godišnja plata kao i bonusi koje će dobijati kao igrač aktuelnog prvaka Španije.

Rabiot je trenutno igrač PSG-a i s ovim francuskim klubom ima ugovor do kraja sezone, a s obzirom na to da je ranije odbio produžiti saradnju, čelnici kluba u dogovoru s trenerom Tuchelom odlučili su da neće računati na njegove usluge do kraja sezone.

Ovaj vezni nogometaš već mjesecima se dovodi u vezu s brojnim evropskim velikanima koji su zainteresovani za njegovo dovođenje, a pored Barcelone najozbiljniji interes pokazao je Arsenal i trener Unai Emery koji je već sarađivao s Rabiotom u PSG-u.

Ipak, kontroverzni Rabiot koji je prošlog ljeta odbio da bude na rezervnom spisku selektora Francuske Didiera Deschampsa pred Svjetsko prvenstvo na kojem su Tikolori postali prvaci svijeta, donio je izuzetno hrabru odluku i u trenutku kada Barcelona ima četiri sjajna vezna igrača odlučio je svoju sreću i minutažu potražiti na Nou Campu.

Rabiotu će konkurencija u Barceloni biti Busquets, Rakitić, Arthur i pojačanje iz Ajaxa De Jong koji će u transferu vrijednom 80 miliona eura na kraju sezone pojačati katalonski klub. Le Parisien piše da će Ivan Rakitić gotovo sigurno napustiti Barcelonu i da će se njegovim odlaskom otvoriti mjesto za igranje ovom francuskom igraču koji nije bio zadovoljan tretmanom u PSG-u, zbog čega je odbio produžiti ugovor.

Posljednju utakmicu za PSG Rabiot je odigrao 11. decembra prošle godine kada je u meču protiv Crvene zvezde u okviru Lige prvaka proveo osam minuta na terenu.

Vezani članci