Nogomet
0

Le Championnat: Marseille se opet provukao i došao na korak od LP

Totalsport
Foto: AFP/Arhiv
Foto: AFP/Arhiv
Nogometaši Marseillea ostali su, barem matematički, u igri za naslov francuskog prvaka. Domaćom pobjedom 2-1 protiv Bastije Marseille je smanjio zaostatak za PSG-om na šest bodova.

Marseille je u sklopu 35. kola Le Championnata upisao još jednu tijesnu pobjedu, baš kao što to čini cijele sezone. Naime, ekipa Elie Baupa upisala je čak 12. (od 20) pobjeda ove sezone rezultatom 1-0, zbog čega u konačnici i ima gol-razliku svega +7, a zauzima visoko drugo mjesto na prvenstvenoj tabeli.

Domaći su nogometaši do vrijedna tri boda, i u borbi za drugo mjesto s Lyonom, došli u 81. minuti provjerenom kombinacijom Andre-Pierre Gignac (strijelac) - Mathieu Valbuena. Gignac je bio strijelac i vodećeg pogotka na utakmici u 12. minuti, nakon proigravanja Valbuene. U međuvremenu je, tačnije odmah u prvoj minuti drugog poluvremena, na 1-1 izjednačio Florian Thauvin.

Bastia još uvijek nije sigurna od zone ispadanja, ali je udaljena ugodnih šest bodova. Marseille pak, s utakmicom više, ima sedam bodova prednosti ispred Lyona i osam ispred St. Etiennea u borbi za izravno mjesto u Ligi prvaka dogodine.

Le Championnat, 35. kolo:

Marseille - Bastia 2-1 (Gignac 12, 81 / Thauvin 46)

Redoslijed: 1. PSG 73 (34 utakmice), 2. Marseille 67 (+1), 3. Lyon 60, 4. St. Etienne 59 (+1), 5. Lille 57...