Nogomet
0

Le Championnat: Lille slavio protiv Montpelliera i sačuvao treće mjesto

Totalsport
Nogometaši Lillea (Foto: EPA)
Nogometaši Lillea (Foto: EPA)
U prvoj nedjeljnoj utakmici 28. kola francuskog Le Championnata Lille je na svom travnjaku slavio protiv Montpelliera i osigurao da ponedjeljak dočeka također na trećem mjestu prvenstvene tabele.

Lille se sa Saint-Etienneom grčevito bori za osvajanje treće pozicije, posljednje koje dogodine vodi u najelitnije klupsko nogometno takmičenje – Ligu prvaka. Uoči ovog kola Lille je imao samo bod prednosti ispred Saint-Etiennea, a sada ima, možda samo privremeno, četiri. Naime, Saint-Etienne će kasnije gostovati kod Lorienta.

Pobjedu Lilleu donijeli su crnogorski reprezentativac Marko Baša i Nolan Roux pogocima u prvom, odnosno drugom poluvremenu. Stoper Baša je zabio glavom u 18. minuti nakon asistencije Florenta Balmonta iz slobodnog udarca, dok je Roux atraktivno pogodio iz voleja u 57., nakon što je prvi udarac domaćih nogometaša završio na okviru gola.

Lille je pobjedom vratio zaostatak za drugoplasiranim Monacom na sedam bodova, no do kraja prvenstva je ostalo još samo 10 kola, možda ipak premalo vremena da se sustigne direktan plasman u skupinu Lige prvaka. Montpellier je porazom ostao 12., sa sigurnih osam bodova od zone ispadanja.

Le Championnat, 28. kolo:

Lille – Montpellier 2-0 (Baša 18, Roux 57)

Lorient – Saint-Etienne (kasnije)

Bordeaux – Lyon

Redoslijed: 1. PSG 67 (28 utakmica), 2. Monaco 59, 3. Lille 52, 4. Saint-Etienne 48 (-1), 5. Marseille 43...