Nogomet
0

LDU de Quito osvojio Libertadores kup

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Ekvadorski nogometni klub LDU de Quito osvojio je u srijedu Libertadores kup, južnoameričku verziju Lige prvaka. LDU de Quito je do trofeja došao nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca i tako je postao prvi ekvadorski klub koji je slavio u Libertadores kupu.

U uzvratnoj utakmici finala brazilski Fluminense je u Rio de Janeiro na stadionu Maracana pred 86.000 gledatelja nakon 90 minuta slavio sa 3-1, a kako je prvom susretu LDU de Quito bio bolji sa 4-2, rezultat je bio neodlučen 5-5.

Uslijedili su produžeci u kojima nije bilo pogodaka, pa su o pobjedniku odlučivali 11-erci, koje je dobio LDU de Quito sa 3-1.

LDU de Quito je odlično započeo susret na Maracani, te je poveo već u šestoj minuti pogotkom Luisa Bolanosa. No, Fluminense je napravio preokret zahvaljujući "hat-tricku" Thiaga Nevesa (11, 27. i 56. minuta).

Pred kraj produžetaka, u 119. minuti, Neves je imao priliku i četvrti puta zatresti mrežu, ali je njegov udarac iz blizine obranio gostujući vratar 37-godišnji Jose Francisco Cevallos.

Uslijedili su 11-erci, a vratar LDU de Quita Cevallos obranio je tri udarca s bijele točke, a među onima koji mu nisu uspjeli zabiti bio je i trostruki strijelac Thiago Neves.

"Zabio sam tri gola, ali oni na kraju ne vrijede ništa jer nismo osvojili trofej", izjavio je Neves.