Serie A
3

Lazio vodio protiv Juventusa do 75. minute pa izgubio, Lulić u finišu skrivio penal

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Juventusa pobijedila je Lazio u pretposljednjem susretu 21. kola talijanske Serije A nakon preokreta rezultatom 2:1.

Lazio je do 75. minute bio puno bolji protivnik od Stare dame, igrači Simonea Inzaghija imali su veliki broj prilika, dok Juventus s druge strane u prvom poluvremenu nije uputio nijedan pokušaj prema golu nebesko-plavih.

U prvih 45 minuta Lazio je imao tri izgledne prilike. Prvo je Wallace u 12. minuti iz odlične situacije loše zahvatio loptu glavom, Parolo je u 38. minuti sjajno šutirao ali mu je Szczesny još bolje odbranio udarac, a posljednju šansu imao je Immobile u 43. minuti kada su defanzivci Juventusa u posljednji trenutak izbili loptu.

Ipak, terenska inicijativa Lazija isplatila se u 59. minuti kada je Emre Can nespretno nakon kornera loptu poslao u vlastitu mrežu. Vodeći pogodak kao da je napravio problem Rimljanima koji su se zadovoljili vodstvom, Allegri je odmah u igru ubacio Cancela, a ovaj igrač odužio mu se za samo četiri minute i u 74. minuti poravnao je na 1:1.

Činilo se da će meč završiti bez pobjednika, a onda u 87. minuti Lulić ruši Cancela, sudija Guida pokazuje na bijelu tačku, a neumoljiv je bio Cristiano Ronaldo koji je Staroj dami donio pobjedu i nova tri boda. Treba reći da je Lulić do napravljenog penala bio jedan od najboljih igrača na terenu, ali napravljeni penal svakako ostavlja mrlju na njegov večerašnji nastup.

Miralem Pjanić zbog lakše povrede večeras nije igrao za aktuelnog prvaka Italije.