Serie A
9

Lazio u finišu savladao Sampdoriju, Lulić igrao 75 minuta

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ekipa Lazija slavila je protiv Sampdorije rezultatom 2:1 u meču 15. kola talijanske Serije A, a gosti iz Rima do pobjede su stigli u sudijskoj nadoknadi vremena.

Prvu priliku na meču imali su igrali Lazija, ali Marco Parolo u 15. minuti šutirao je pored gola. Dvije minute nakon toga Ciro Immobile je šutirao pored gola, a prvu priliku za Sampdoriju imao je Ramirez u 24. minuti kada je šutao preko gola.

Do poluvremena su viđene još dvije prilike, po jedna na obje strane, ali Immobile i Zapata nisu bili dovoljno koncentrisani u završnici akcije.

Ipak, sve ono što gledaoci nisu vidjeli u prvom, vidjeli su na početku drugog poluvremena, tačnije u 56. minuti kada Quagliarella postiže gol za vodstvo Sampdorije. Isti igrač je već u sljedećem napadu imao novu priliku, ali je šutirao pored gola.

Lazio je u samom finišu svim silama krenuo prema golu domaćina, a do pogotka su stigli u 80. minuti kada sjajni Sergej Milinković-Savić dolazi na jednu odbijenu loptu i poravnava rezultat na 1:1.

Do kraja susreta Lazio je pokušao stići do sva tri boda, a u tom cilju uspjeli su u 91. minuti kada Felipe Caicedo pogađa za 2:1 i veoma važna tri boda za goste iz Rima.

Senad Lulić na terenu je proveo 75. minuta, a onda je umjesto njega na teren ušao Lukaku.