Serie A
1

Lazio šokirao Juventus i nanio mu prvi poraz ove sezone u Seriji A

F. Z.
Lazio - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Lazio - Juventus (Foto: EPA-EFE)
Lazio je večras u jednom od derbija 15. kola talijanske Serije A na svom terenu dočekao ekipu Juventusa. Domaćin je slavio rezultatom 3:1.

Prvu priliku na susretu imali su nogometaši Juventusa. Pokušao je Paulo Dybala, a njegov udarac odlično je odbranio golman domaćih. Juventus je do vodstva ipak došao u 25. minuti susreta, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo.

Mogao je Ronaldo povisiti na 2:0 u 45. minuti susreta, ali nije iskoristio priliku, a onda je Luiz Felipe nakon asistencije Luis Alberta donio izjednačenje domaćim.

Juventus je prvi prijetio u drugom poluvremenu. Pokušao je još jednom Dybala u 66. minuti susreta, ali je njegov udarac odlično odbranio Strakosha. Gosti su u 69. minuti ostali sa deset igrača na terenu. Crveni karton dobio je Juan Cuadrado.

Domaćin je u 74. minuti susreta došao do potpunog preokreta. Strijelac je nakon asistencije Alberta bio Milinković-Savić. Domaćin je pet minuta kasnije propustio realizovati jedanaesterac, a neprecizan je bio Immobile. Lazio je konačnih 3:1 postavio u 95. minuti susreta, a strijelac je bio Caicedo.

Senad Lulić u Laziju i Miralem Pjanić u Juventusu odigrali su svih 90 minuta.

Tabela: