Fantastičan pogodak Pjanića
216

VIDEO / Lazio slavio u rimskom derbiju, Pjanić ušao u 70. minuti i pogodio

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Još jedan rimski gradski derbi završen je pobjedom Lazija. Ekipa Vladimira Petkovića slavila je na stadionu Olimpico s 3:2, a dobre partije odigrali su bh. reprezentativci u redovima rimskih klubova, Senad Lulić i Miralem Pjanić, koji se upisao u listu strijelaca u ovoj utakmici.

Izuzetno uzbudljivo prvo poluvrijeme odigrali su veliki rimski rivali, ekipe Lazija i Rome, pred prepunim tribinama zajedničkog stadiona.

Ekipa Zdeneka Zemana došla je u rano vodstvo pogotkom Lamele. Francesco Totti je ubacio iz kornera, a Argenitinac glavom doveo Romu u vodstvo u 9. minuti.

Nogometaši Lazija su do poravnanja stigli u 35. minuti golom Candreve iz slobodnjaka. Samo sedam minuta kasnije Laziali povećavaju vodstvo. Nakon dodavanja Hernanesa Klose zabija za 2:1. S ovim rezultatom se otišlo na pauzu.

Roma je u drugo poluvrijeme ušla s 10 igrača jer je De Rosi pred kraj prvog dijela susreta zaradio crveni karton. Domaćin je odmah na početku drugog dijela utakmice iskoristio brojčanu prednost. Mauri u 47. minuti pogađa za 3:1.

Visoka prednost nije zaustavila izabranike Vladimira Petkovića, koji su i u nastavku susreta tražili još jedan pogodak. Mauri je u 60. minuti imao priliku da potopi Romu, ali je njegov udarac zaustavljen.

Iako se činilo da su giallorossi odustali od borbe i pomirili se sa još jednim porazom od svog najvećeg rivala, bh. reprezentativac Miralem Pjanić, koji je u igru ušao u 70. minuti, vraća nadu.

Pjanić je u 85. minuti smanjio rezultat sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 40 metara.

Bh. reprezentativac u redovima Lazija, Senad Lulić, na terenu je proveo solidnih 60 minuta.