Serie A
9

Lazio savladao Udinese na gostovanju i upisao četvrtu pobjedu u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Lazija slavila je gostovanju kod Udinesea u susretu 6. kola talijanske Serije A, a konačni rezultat na kraju je glasio 2:1 za nebesko-plave.

Nakon nešto opreznijeg početka meča, prvu priliku imali su igrači Udinesea u 20. minuti kada je De Paul šutirao iz slobodnog udarca, ali Strakoša brani.

To je ujedno bila i jedina prilika vrijedna spomena u prvom poluvremenu, a sljedeću priliku bilježimo u prvoj minuti drugog poluvremena kada Fofana šutira, a Strakoša opet sjajno zaustavlja pokušaj domaćih.

U 56. minuti trener nebesko-plavih Simone Inzaghi iz igre je izvadio Senada Lulića i Felipea Caiceda, ubacio je Durmisija i Immobilea, a samo pet minuta nakon toga, Lazio stiže u vodstvo. Strijelac pogotka za Rimljane bio je Acerbi koji je odlično reagovao na jednu odbijenu loptu i bez problema loptu šalje u praznu mrežu.

Pet minuta nakon vodećeg, Lazio je postigao i drugi pogodak. Ovaj put je Correa napravio sjajan soloprodor nakon čega je matirao golmana Udinesa za vodstvo od 2:0.

Jedino što je Udinese uspio napraviti do kraja meča je utješni pogodak Nuytincka iz 80. minute, nakon čega je Lazio sigurno čuvao stečenu prednost te je upisao novu pobjedu.

Nakon šest odigranih utakmica, Lazio ima četiri pobjede i dva poraza i trenutno se nalazi na drugom mjestu Serije A, dok Udinese ima osam osvojenih bodova i trenutno je na osmoj poziciji.